Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی وزارت علوم با تاکید بر این که دانشگاه پیام‌نور باید در راستای ماموریت اصلی خود حرکت کند، گفت: این دانشگاه یکی از نهادهای آموزش غیر حضوری است که باید در ماموریت خود که همان آموزش الکترونیکی است قرار بگیرد، ضمن اینکه وزات علوم از آموزش‌های تلفیقی و ترکیبی در دانشگاه پیام‌نور حمایت می‌کند و اصلاحات اخیر اساسانامه این دانشگاه نیز دقیقا در همین راستا صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌ گزارش ‌ایسنا، دکتر مجتبی شریعتی با حضور در برنامه تلویزیون "زاویه" بر حمایت وزارت علوم از آموزش عالی الکترونیکی در کشورتاکید کرد و گفت‌: باید به آموزش عالی مجازی بها داده شود، چرا که این نوع آموزش در تعاملات بین‌المللی نقش کلیدی دارد و نمی‌شودبدون توجه به آموزش‌های الکترونیکی از اندیشه و یافته‌های دانشمندان خارجیاستفاده کنیم. بنابراین این روش آموزشی همواره در سیاست‌های آموزش عالی وزارت علوم مورد حمایت قرار گرفته است.

دانشگاه پیام نور به ماموریت خود برگردد

وی در ادامه تاکید کرد: دانشگاه الکترونیکی این است که لزوما در شیوه آموزش الکترونیک متمرکز شود و ماموریت آن باید به گونه‌ای باشد که بتواند داوطلبانی که به هر دلیلی نتوانستند در کلاس‌های درس حضور فیزیکی داشته باشند را جذب کنند. اساسا دانشگاه‌هایی که در حوزه غیر حضوری تعریف می‌شوند در همه دنیا این ماموریت را دارند. به طوری که در انگلستان دانشگاه الکترونیک 47 سال پیش تاسیس شد و بیشترین دانشجویان آنها افرادی بودند که در مناطق محروم حضور داشتند و امکان حضور فیزیکی آنها در کلاس‌های درس وجود نداشت.

معاون آموزشی وزارت علوم ماموریت دانشگاه الکترونیک در کشور که اختصاصا با دانشگاه پیام نور تعریف می شود باید به گونه باشد که افراد طالب علم در همه جای کشور را که امکان حضور در کلاس‌ها درس را ندارند جذب کند. بنابراین لازم است زیر ساخت‌های این دانشگاه برای آموزش مجازی تامین شود و دانشگاهی موفق است که تمامی امکانات خود را در جهت تامین زیر ساخت‌هایی که ماموریت آن تعریف شده است، اختصاص دهد.

وی افزود: دانشگاه پیام نور می‌تواند در راستای ماموریت خود بخشی از کلاس‌ها را نیمه حضوری و به منظور رفع اشکالات دانشجویی اختصاص بدهدو این کلاس‌های نیمه حضوری فقط باید به منظور رفع اشکال برگزار شود.

دکتر شریعتی با تاکید بر این که وزارت علوم از روش آموزش الکترونیک که روشی مفید، موثر و کارآمد است، حمایت می‌کند گفت: حتی دانشگاه‌های دیگر در کشور که ماموریت آموزش حضوری ندارند نیز می‌توانند از این شیوه برای دسترسی به اهداف خودشان استفاده کنند. البته معنی وزارت علوم از آموزش الکترونیک به معنای مطلق الکترونیک نیست، اما ماموریت اصلی باید آموزش مجازی باشد.

وی با بیان این که ماموریت دانشگاه پیام نور در کشور ما به درستی تعریف نشده است، گفت‌: اگر به حضور فیزیکی و تمام وقت استاد و دانشجو که همان حاضر بودن در سر کلاس است، را به دانشگاه پیام نور تعریف کنیم، همان اتفاقی که برای دانشگاه آزاد افتاد نیز پیش خواهد آمد. در واقع دانشگاه آزاد در دهه 60 به منظور آموزش الکترونیک شکل گرفت ، اما در مراحل بعدی همانند سایر دانشگاه‌ها ماموریت‌های خود را دنبال کرد.

از آموزش‌های تلفیقی در پیام نور حمایت می‌کنیم

به گفته معاون آموزشی وزارت علوم، دانشگاه پیام نور یکی از نهادهای آموزش غیر حضوری باید در ماموریت خود که همان آموزش الکترونیکی است قرار بگیرد، اگر چه ما از آموزش‌های تلفیقی و ترکیبی در این دانشگاه حمایت می‌کنیم و اصلاحات اخیر اساسنامه این دانشگاه نیز دقیقا در همین راستا صورت گرفته است و در این اساسنامه تلاش کردیم وضعیت دانشگاه پیام نور بهبود و ارتقا یابد و به آموزش‌های تلفیقی یا ترکیبی نیز توجه شود، اما مجددا تاکید می‌کنم که پایه اصلی این دانشگاه آموزش الکترونیکی است و باید با پیشرفت علم و تکنولوژی در دنیای فعلی و شیوه‌های نوین دانش در دنیا، دانشگاه پیام نور نیز از این فرصت برای ارتقای ساختارهای الکترونیکی خود استفاده کند.

دکتر شریعتی از توسعه ساختارهای فیزیکی در دانشگاه پیام نور ، انتقاد کرد و گفت‌:دانشگاه پیام نور نزدیک به 23 میلیون متر مربع مساحت دارد که یک و نیم میلیون متر مربع آن زیربنای مفید است و 15 میلیون متر مربع نیز پروژه‌های نیمه تمام در این دانشگاه وجود دارد. اگر هدف آموزش در این دانشگاه، آموزش های مجازی است باید در این عرصه سرمایه‌گذاری شود و منابع خود را صرف تامین زیر ساخت‌های آموزش الکترونیکی کنیم تا در نتیجه‌ آن کوچک‌ترین و محرومیت ترین مناطق کشور نیز از این آموزش ها استفاده کنند.

نسبت استاد به دانشجو در پیام نور قانونی نیست

وی خاطرنشان کرد: در حال‌ حاضر بیش از چهار هزار هیات علمی و 700 هزار دانشجو در دانشگاه پیام نور وجود دارد،یعنی نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاه 175 است. این‌ در حالی است که در قانون نسبت استاد و دانشجو در دانشگاه پیام نور 257 نفر ذکر شده است.

معاون آموزش وزارت علوم در خصوص عملکرد 23 دانشگاه کشور که از آموزش‌های مجازی استفاده می‌کنند نیز بیان‌ کرد: اگر این دانشگاه‌ها وارد عرصه آموزش مجازی شدند باید به ماموریت آنها توجه کنیم. در واقع ماموریت اصلی این دانشگاه‌ها ، جذب دانشجو به شیوه حضوری است. سیاستگذاری آنها نیز در این زمینه صورت می‌گیرد. اگر دانشگاه تهران ماموریت اصلی را به سمت آموزش‌های غیر حضوری سوق دهد این اقدام آنها مشکل دارد. بنابراین تاکید وزارت علوم این است که دانشگاه‌ها در کنار ماموریت اصلی خود به آموزش های غیر حضوری نیز توجه کنند.

وی ادامه‌ داد: ماموریت اصلی دانشگاه پیام نور بر خلاف سایر دانشگاه‌های کشورغیر حضوری و الکترونیکی است. بنابراین باید ساختارها برای تامین این آموزش ها تعریف شود. در حال‌ حاضر این دانشگاه 530 واحد در کشور دارد که این واحدها همانند دانشگاه‌های حضوری ساخت و سازهای فیزیکی می‌کنند. این‌ در حالی است که دانشگاه‌های دولتی از امکانات فیزیکی این دانشگاه بهره می‌برند. تاکید ما بر این است که دانشگاه پیام نور به جای هزینه و سرمایه‌گذاری در راستای تقویت ماموریت خود هزینه کند. چرا که اگر زیر ساخت‌های آموزش غیر حضوری در این دانشگاه فراهم شود محدودیت ظرفیت در این دانشگاه وجود نخواهد داشت.

دانشگاه‌ها در ایران رنگ و بوی سیاسی دارند

در ادامه دکتر احمد بخارایی، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور با تاکید بر این که 22 درصد دانشجویان کشور در دانشگاه پیام نور مشغول به تحصیل هستند، گفت‌: حدود 820 هزار دانشجو از سه میلیون و 800 دانشجوی کشور در دانشگاه پیام نور حضور دارند و این میزان درصد قابل توجهی از جمعیت را در بر می‌گیرد.

وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه دانشگاه‌های پیام نور در دولت‌های نهم و دهم به دلیل سیاسی شدن، رشد کمی بی رویه‌ای داشت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از این دانشگاه به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده کردند و با اصرار به راه‌اندازی واحد دانشگاه پیام نور در شهرستان خود از آن به عنوان کارنامه موفق در دوره ماموریت خود استفاده کردند.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور با تاکید بر این که نباید عبارت آموزش غیر حضوری را در خصوص دانشگاه پیام نور استفاده کنیم، گفت‌: این نوع آموزش در تاریخ آموزش عالی کشور وجود نداشته است و ما به غلط همواره از این نکته استفاده کرده‌ایم. در سال 70 که اینترنت در کشور ما شیوع نداشت از آموزش مکاتبه‌ای استفاده می‌کردند. بنابراین غیر حضوری بودن آموزش واژه‌ درستی نیست ،‌ بلکه دانشگاه پیام نور تلفیقی از آموزش مجازی و ترکیبی است و امروزه نیز باید از آن یک آموزش تلفیقی یا پیوندی یاد کنیم.

دکتر بخارایی با تاکید بر این که دانشگاه پیام نور باید یک دانشگاه تلفیقی باشد، افزود:آموزش ترکیبی یک تکنولوژی برتر و قابل دفاع است و نمی‌توان پیام نور را ملزم به پیروی از آموزش الکترونیکی کرد.

برخی افراد از واژه عدالت آموزشی بهره‌برداری سیاسی می‌کنند

دکتر بخارایی همچنین با تاکید بر این که دانشگاه‌ها در ایران رنگ و بوی سیاسی دارد، گفت‌: متاسفانه برخی از افراد از واژه "عدال آموزشی" بهره‌برداری سیاسی می‌کنند و با اهداف سیاسی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه پیام نور را با چالش روبرو می‌کنند.

دانشگاه پیام نور نمی‌تواند حرکت ارتجاعی داشته باشد

این عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور در پایان تاکید کرد: بهطور کلی دانشگاه پیام نور نمی‌تواند حرکت ارتجاعی داشته باشد و به به عقب برگردد. برگشت به عقب برای این دانشگاه تحت عنوان "آموزش غیر حضوری" مطلوب نیست ،‌ بلکه باید به سمت آموزش‌های ترکیبی حرکت کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۸۰۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند

رشید جعفرپور، قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر که صبح امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، به نکاتی در مورد نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: نشریات دانشجویی انعکاس دهنده دستاورد‌های دانشگاه‌ها و پیشرفت‌های آموزش عالی کشور هستند که برای عامه مردم جذاب است.

جعفرپور افزود: نشریات دانشجویی می‌توانند و باید تقویت کننده فضای گفتگو و تبادل نظر در دانشگاه باشند، زیرا ما باید در دانشگاه منطق گفتگو را داشته باشیم. نشریات دانشجویی می‌توانند هم فضای گفتگو و عقلانیت را تقویت و هم فضای قطبی را در دانشگاه تعدیل کنند.

وی تاکید کرد: نشریات دانشجویی می‌توانند بازگو کننده مشکلات دانشجویی باشند. همچنین سواد رسانه‌ای را در دانشجویان بهبود بخشند به خصوص که اکنون در فضای رسانه‌ای ضعف داریم.

جعفرپور در ادامه به انتظارات از نشریات دانشجویی پرداخت و گفت: باید در نقد منصفانه رفتار کنیم، نقد باید مبتنی بر اخلاقیات باشد و به این شکل هم به ارتقای وضعیت کشور و هم رفع مشکلات بخش خاص کمک کنند.

وی تاکید کرد: علاوه بر طرح مسائل کشور باید راه حل‌های احتمالی مسئله و مسائل را هم بیان کرد و این وظیفه نشریات دانشجویی است. همچنین باید روحیه امید را زنده نگه داشت و اگر خروجی هر کاری باعث افزایش امید نباشد، فایده ندارد. این موضوع در بیانات مقام معظم رهبری هم بار‌ها تاکید شده است.

*** انتشار ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه‌های وزارت علوم

قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم در ادامه به انتظارات مقام معظم رهبری از دانشگاه اشاره کرد و گفت: ایشان تولید علم، تولید عالم و جهت دهی به علم و عالم را وظیفه دانشگاه دانستند. البته تولید علم روند خوبی طی شده است ولی در بهش‌های دیگر باید کار کنیم، نشریات دانشجویی باید در جهت دهی به علم و عالم کمک کنند.

وی یادآور شد: نشریات دانشجویی باید روایتگر صادق جنبش‌های دانشجویی دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند و این حرکت را بازگو و تقویت کنند.

جعفرپور گفت: فضای بالندگی و تقویت نشریات دانشجویی را در دستور کار داریم و از این نشریات حمایت می‌کنیم. امروز ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه‌های متعلق به وزارت علوم و تعداد زیادی هم در وزارت بهداشت داریم، البته نشریات برخط در فضای مجازی هنوز به اندازه کافی قاعده‌مند نیستند و باید این مشکل را رفع کرد.

وی تصریح کرد: سامانه نشریات که در معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم راه اندازی شد به انتخابات مدیران مسئول بسیار کمک کرده است و باید با نظارت این روند را تقویت کرد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • آمادگی دانشگاه شیراز برای جذب دانشجویان خارجی
  • آمادگی دانشگاه شیراز برای جذب دانشجویان اخراجی خارجی
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما
  • امام جعفر صادق (ع) بشریت را به سوی علم و دانش رهنمون ساخت