Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد دولت دهم و رییس دانشگاه پیام نور سابق در گفتگو با خبرنگار سرویس دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، در پاسخ به اینکه آموزش غیرحضوری در تحصیلات عالی را چقدر موثر می دانید عنوان کرد: اوایل امکانات کافی در اختیار نبود ولی بتدریج شرایط وامکانات و تجهیزات بهتر و دسترسی‌ها مناسب‌تر شد به گونه ای که علاوه بر دانشگاه پیام نور که تمرکزش بر آموزش مجازی است حالا دانشگاه های دیگر هم این روش را انتخاب کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مثلا دانشگاه تهران در کنار دانشجویانی که باید در کلاس حضور پیدا کنند معمولاً بعد از ظهرها اساتید در خدمت آموزش مجازی هستند که این شیوه محاسن و امتیازات خاصی دارد، البته ضعفهاو مشکلاتی هم دارد ازجمله اینکه استاد و دانشجو رودررو صحبت نمی کنند و مشکلات فنی در مواردی مبادله سریع پرسش و پاسخ رامشکل و یا وقت گیر می کند و از طرفی برای دانشجویانی که در مناطقی زندگی می کنند که به اساتید شاخص دسترسی ندارند و یا رفت وآمد برایشان دشوار است آموزش مجازی یک فرصت معتنم محسوب می شود.

حسینی خاطر نشان کرد: با فراهم شدن تجهیزات لازم امروز فرد در هر نقطه ای ازجهان می تواند از آموزش مجازی استفاده کند مثلا مبلغی که در قاره دیگری هم مشغول فعالیت است می تواند از درس خارج مراجع بهره مند شود.

رییس سابق دانشگاه پیام نور با اشاره به اینکه قرار بوده است که زبان عربی در کنار زبان فارسی در مراکز پیام نور به صورت همزمان در نظام آموزشی گنجانده شود افزود: صرفا تاکید و اصرار بر زبان عربی نبوده است، دانشجویان رشته های مختلف حداقل باید به زبان دوم تسلط پیدا کنند؛ خوب در برخی رشته‌های علوم انسانی فقه، علوم قرآنی و فلسفه، آشنایی به زبان عربی نه تنها مفید بلکه ضروری است چون منابع ما غالباً عربی است و اگر کسی احاطه نداشته باشد امکان ادامه تحصیل برایش غیرممکن و یا بسیار سخت می شود.

وی ادامه داد: اما در رشته‌های علوم پایه، فنی و پزشکی بحث زبان انگلیسی قطعاً غلبه دارد و کاربردی تر است، در اصل 16 قانون اساسی آمده است: "از آنجا که زبان قرآن و علوم معارف اسلامی عربی است و ادبیات فارسی کاملا با آن آمیخته است این زبان باید پس از دوره ابتدایی تا پایان دوره متوسطه درهمه کلاس ها و درهمه رشته ها تدریس شود." بر این اساس تکلیف یادگیری زبان عربی تا قبل ازدانشگاه به صراحت درقانون اساسی ذکر شده که متاسفانه چندان نتیجه بخش نیست و در دانشگاه لازم در رشته هایی که مرتبط به زبان عربی است از پایه تدریس شود.

وی با توجه به اینکه مدتی قائم مقام وزارت علوم و همچنین چهار سال وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است در تعریف وضعیت فرهنگی دانشگاه‌ها عنوان کرد: در دولت نهم که در وزارت علوم مسئولیت داشتیم به فعالیتهای ارزنده فرهنگی وهنری اهتمام و توجه ویژه‌ای وجود داشت، هرچند که بنده معاون فرهنگ نبودم اما به خاطر علاقه‌ای که داشتم وضرورتی که احساس می کردم در جلسات و بعضی برنامه ها شرکت می‌کردم و در جریان رصد وضعیت فرهنگی و فعالیت کانون ها و تشکل ها بودم .

قائم مقام سابق وزارت علوم خاطر نشان کرد: در آن مقطع سرمایه گذاری و طراحی خوبی صورت گرفت وک ارنامه موفقی ارائه شد؛حتی با اصلاح آیین نامه ارتقاء اساتید، بخش فعالیتهای فرهنگی پررنگ‌تر دیده شد در حالیکه قبلاً ضرورتی نداشت و امتیاز چندانی تعلق نمی گرفت، با همکاری و تلاش نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها دوره‌های ضیافت مخصوص اساتید طراحی و اجراشد که منشا اثر و برکت بود.

حسینی افزود: بهرحال پشتوانه فعالیتهای فکری و فرهنگی دانشجویان باید اساتید باشند اگر اساتید خوبی داشته باشیم در این زمینه‌ها و ورود داشته باشند قطعا به دانشجویان هم کمک می‌کنند و اقدامات موثری صورت خواهدگرفت.

وزیر سابق ارشاد حوزه فرهنگ دانشجویی را که دارای دو مساله مهم است با ارزش برشمرد و گفت: بحث نظارت که مراقب باشیم برخی از جریانات فرهنگی ناسالم رخنه نکنند ونظرات ناصواب خود را تثبیت نکنند و با ترویج فرهنگ ابتذال وبی بندوباری دانشجویان را ازرشد و عالی به لاابالیگری وپوچ گرایی ( نیهلیسم) سوق ندهند، و فعالیت ایجابی، فعالیتهای ایجابی می تواند فضای دانشگاه راتحت الشعاع قرار دهد و جریانات فکری وارداتی و بیگانه ازباورها و اعتقادات اصیل را به حاشیه براند، با این نگاه و با حمایت جدی ازکانون ها ودانشجویان با انگیزه، فعالیتهای متنوع و پرجاذبه ازجمله جشنواره های هنری،مسابقات،نمایشگاه ها،برنامه های تئاتر،نمایش ونقد فیلم رونق یافت.

حسینی یادآورد شد: درحال حاضر در کشور مع الاسف شاهدیک نوع رها شدگی فرهنگی هستیم و از نیروهای متعهد و انقلابی حمایت لازم صورت نمی گیرد، بعضی‌ مدیران با استدلال ها ومغلطه هایی از زیر بار مسئولیت خطیری که بعهده دارند شانه خالی می کنند و با آمیختن حق و باطل ویابه مصداق "کلمه حق یرادبهاالباطل" به توجیه ولنگاری فرهنگی می پردازند، ما معتقدیم اگر فرهنگ سازی درستی در کشور انجام بشود میتواند اثر داشته باشد، شما ببینید یک زمانی می‌گفتند رشد جمعیت زیاد است باید یک کنترلی بشود، بالاخره رسانه‌ها، مبلغین دست به دست هم ‌دادند یک فرهنگی در کشور غالب شد و به نتیجه ای که مسئولان وقت مد نظر داشتند دست یافتن،. این نقش و اثر بخشی فرهنگ سازی رابه خوبی نشان می دهد، البته در کنارش بحث مشوق‌ها، وضع قانون و مقررات و اجرای ان هم موثربود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت نهم گفت: بنابراین اگر برنامه ریزی و مدیریت مناسبی در کار باشد می توان در ارتقاءو تحول فرهنگ عمومی کوشید و اثربخشی داشت البته تاثیر به این معنا نیست که یک شبه بتوان فرهنگ را تغییر داد، اگر عوامل مختلف دست به دست هم بدهند، می‌توانند فرهنگ سازی کنند از نحوه رانندگی و تعامل ما با اطرافیان تا موضوعات مهم اجتماعی رامی توان تحت تاثیر قرارداد.

حسینی با اشاره به موضوع هنر گفت: بعضی که کار نمی کنند یا از کارهای خوب و نیروهای متعهد و فعال حمایت نمی کنند مبنایی را مطرح می‌کنند مثلاً درخصوص هنر می‌گویند، هنر ارزشی و غیرارزشی نداریم، در نتیجه هیچ مسوولیتی در قبال این قضیه احساس نمی کنند، درحالیکه دولت، دستگاهها و نهادها باید کمک و سرمایه گذاری کنند و جهت گیری را مشخص کنند.

وی آموزش فرهنگ سازی را مهم دانست و تاکید کرد:فرهنگ سازی بسیار مهم است خصوصا در دوران دبستان نقش بسزایی دارد، در بعضی کشورها که مهاجرپذیر هستند واشخاصی باروحیات،باورها و رفتارهای متفاوت از جاهای مختلف دنیا جمع شده اند یک سیستم آموزش جامع و قوی دارند که افراد را در مسیر طراحی‌ شده همگرا وهمراستا می نماید به گونه ای که همه در چارچوب مصالح ان کشورحرکت می کنند .

حسینی ادامه داد: حاکم ساختن نظم ومقررات درجامعه ای با۷۲ ملت جزبا طراحی، برنامه ریزی، اجرای قوی و مدیریت های هم افزا میسر نیست و اگر ما علیرغم این همه مشترکات در انسجام و غالب شدن فرهنگ و آداب اصیل اسلامی با مشکل مواجه هستیم دلیلی جز ضعف مدیریت دلیل عمده آن نیست.

قائم مقام وزارت علوم در دولت نهم یادآور شد: دانشگاه‌ها در دولت یازدهم یکسری اشکالات داشتند که مقام معظم رهبری هم تذکراتی را دادند به ویژه در بحث اردوهای مختلط ، اجرای کنسرت‌ها باچراغ سبز بعضی مدیران، فضای دانشگاه‌ها را به سمت و سوی لا ابالی‌‌گری سوق می‌دادند که تذکراتی داده شده و تا حدودی پیشگیری صورت گرفت، ولی بیش از این که بخواهیم انفعالی مراقب چنین تحرکاتی باشیم باید به فعالیت‌های ایجابی فرهنگی اهتمام ورزیم که خوشبختانه درحال حاضر معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد حرکتی ارزنده ای را بابرپایی دوره ها و اردوهای آموزشی برای فعالان فرهنگی آغاز کرده است که آثار و برکاتی رابه ارمغان خواهد آورد، من فکر می کنم برای اساتید علاقمند هم برپایی کارگاههای فرهنگی ضروری است تااطلاعات آنها به روز شود و با آشنایی بیشتر با ظرائف کار فرهنگی و هنری بتوانند دانشجویان را که افسران جنگ نرم هستند در این نبرد تمام عیار فرماندهی کنند.

سید محمد حسینی تغییر مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی را مثبت دانست و عنوان کرد: با تغییر مدیریت ها این امیدواری در دانشگاه آزاد بوجود آمده که تحولی اساسی صورت گیرد و پسوند اسلامی دانشگاه آزاد به تدریج از شکل صوری به واقعی بودن گرایش پیداکند.

دانشگاه تهران پیام نور فرهنگ سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد دولت نهم زبان عربی فرهنگ دانشگاه

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۹۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جعفر صادق(ع) ترویج‌دهنده فرهنگ اصیل شیعه بودند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: امام جعفر صادق(ع) در تبیین مفاهیم قرآنی و دینی شیعه نقش بسزایی داشته و از زمان امامت امام جعفر صادق(ع) شاهد فرهنگ اصیل شیعه هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی واعظ موسوی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شهادت امام جعفر صادق (ع)‌ اظهار کرد: یکی از تفاوت‌های امام صادق(ع) با اهل بیت(ع) و ائمه به دوران زندگی ایشان باز می گردد، دوران زندگی این حضرت مصادف با اوج نهضت عباسی و از طرفی دیگر دوران اضمحلال حکومت بنی‌امیه بود.

وی افزود: درگیری میان حکومت بنی‌امیه و بنی‌عباس باعث شد تا فرصتی برای امام به وجود بیاید و بتواند از این فرصت برای تبلیغ دین استفاده کنند؛ در واقع امام صادق(ع) در این دوران به نهضتی فرهنگی پرداختند و شاگردان زیادی را تربیت کردند و به تبلیغ و تبیین مفاهیم دینی و علمی پرداختند.

این کارشناس مذهبی در خصوص اینکه  پیروان امام جعفر صادق(ع) را شیعه جعفری می‌نامند بیان کرد: امام صادق(ع) موفق شد تا اسلام ناب بی پالایش را معرفی کند و این نوع اسلام را به شاگردان بزرگ خود همچون هشام بن الملک و امثال دیگر آموزش دهد، از آنجایی که اسلام واقعی توسط امام جعفر صادق(ع)‌ تبیین شد به پیروان شیعه اثنی عشری شیعه جعفری می‌گویند.

موسوی ادامه داد: امام جعفر صادق(ع) در تبیین مفاهیم قرآنی و دینی شیعه نفش بسزایی داشتند و امام مفاهیم دینی و علمی را به بهترین وجه برای بشریت تبیین و ترویج می‌کردند و شاهد فرهنگ اصیل شیعه از زمان امامت امام جعفر صادق(ع) به بعد هستیم.

وی گفت: اسلامی که امام جعفرصادق(ع) از نگاه تشیع به بشریت معرفی کرد هیچ نوع افراط و تفریطی نداشت، تمام خوبی‌ها در این اسلام جمع شده است و امام توانستند بسته‌ای آموزشی از نگاه خودشان را ارائه کنند.

این کارشناس مذهبی در خصوص شاگردان تربیت یافته مکتب امام جعفر صادق(ع) اظهار کرد: شاگردان امام جعفر صادق(ع) در طبقات مختلف دسته‌بندی می‌شوند. یکی از رشته‌های مختلف که ایشان شاگردان زیادی را در این حوزه تربیت کردند کلام است که به معنای دفاع از حقایق شیعه است و در چهارچوب اصول و قواعد از مبانی شیعه دفاع می‌شود.

موسوی اضافه کرد: امام صادق(ع) شاگردان مطرح و زیادی داشتند از جمله آن‌ها هشام بن الملک است که فردی خلاق و نوآور و مبتکر بود و نقل شده که در یکی‌ از مناظراتی که با یکی از مراجعین داشتند به خوبی توانستند از اعتقادات و مفاهیم شیعی دفاع کنند و زمانی که امام از این کار مطلع شدند به هشام بن الملک گفتند چطور این کار را انجام دادی و بر مخالفین ما غالب شدید در حالیکه من هنوز چیزی به شما آموزش ندادم و ایشان به امام عرض کردند که من الهامی از سخنان شما گرفتم و همان را با ابتکار وخلاقیت خود انجام دادم.

وی خاطرنشان کرد: شاگردان تربیت یافته مکتب امام صادق(ع) افرادی خلاق و نوآور هستند و با توجه به قصه و روایاتی که نقل شده، می‌توان فهمید که شاگردان ایشان از علم و خلاقیت بالایی برخوردار بودند در حالیکه امروزه نظام درسی ما از بین برنده خلاقیت و نوآوری است.

این کارشناس مذهبی با توجه به اینکه امام شاگردان زیادی داشتند و تعداد آن‌ها مشخص نیست، بیان کرد: تعداد شاگردان امام جعفر صادق(ع) بالا بوده و کسی نمی‌تواند بگوید که این تعداد را سرشماری کرده است، هدف از این صحبت این است که امام از فرصتی که در اختیار داشته به درستی استفاده کرده و شاگردان زیاد و سرشناسی تربیت کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رویکرد دوگانه رسانه‌های بیگانه
  • واکنش دانشگاه تهران به حاشیه‌ سازی‌های اخیر درباره همکاری با جمیله علم الهدی
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی
  • امام جعفر صادق(ع) ترویج‌دهنده فرهنگ اصیل شیعه بودند
  • عفاف و پاکدامنی جزء جدایی ناپذیر فرهنگ اصیل مردم کرمانشاه است
  • راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی
  • هو شدن مشاور ویژه مکرون هنگام انتقاد از حامیان فلسطین
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده