Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس،  پویش‌های بسیاری درباره امکان تغییر شیوه تحصیلی ارشد پیام نور از پژوهش‌محور به آموزش‌محور در فارس من به ثبت رسیده است، دانشجویان در این پویش خواستار نگاه ویژه مسئولان دانشگاه به این خواسته دانشجویی هستند. خبرگزاری فارس پیش‌تر خواسته  این دانشجویان را پیگیری کرده است اما مسئولان دانشگاه پیام نور به این پویش‌ها واکنشی نشان نداده و همچنان دانشجویان در پیک‌های کرونایی سرگردان و بدون یک تصمیم درست و کارآمد برای پویابخشی بخش آموزش دانشگاه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود مشکلات این دانشجویان را در میزگردی بررسی کنیم اما شرایط بحرانی اپیدمی کرونا و قرمز شدن اغلب شهرها موجب شد تا دانشجویان نتوانند در خبرگزاری فارس حاضر شوند،‌ از این رو مصمم شدیم تا از طریق ویدئو این میزگرد را برگزار کنیم. متن زیر حاصل این میزگرد مجازی است:

 

وجود قوانین  عجیب و قریب دانشگاه پیام نور درباره پایان نامه دانشجویان

 پوریا نوروزی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور:

بیش از ۳۵ درصد دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد را دانشگاه پیام نور جذب خود کرده است، از جمله این علل می توان به اجباری نبودن کلاس‌ها، برگزاری کلاس‌ها در پایان هفته، شهریه مناسب و پوشش بسیاری از رشته ها و گستردگی دانشگاه در سراسر کشور و همچنین امکان آموزش محور بودن اشاره کرد.

متأسفانه در ایام شیوع پاندمی کرونا در کشور، نه تنها افراد ساکن در مناطق محروم بلکه در کلانشهرها با مشکلات عدیده‌ای در زمینه آموزش و پژوهش مواجه هستند. یکی از مورادی که ما دانشجویان با آن دست به گریبان هستیم آن است که دانشگاه نه در دفترچه کنکور و نه در دفترچه فراگیر پیام نور، لغو امکان تغییر شیوع تحصیلی از پژوهش محور به آموزش محور را اطلاع رسانی نکرده است و دانشجویان اطلاعی از این موضوع ندارند.

بنده در سال ۹۰ و ۹۱ در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور مشغول به تحصیل بودم،‌در آن زمان با یک درخواست بسیار ساده به مسئول آموزش دانشگاه تغییر شیوه داده و توانستم آموزش محور را انتخاب کنم. اما از سال ۹۷ این حق انتخاب از دانشجو گرفته شده است. البته می‌گویند که یک شرایط خاصی وجود دارد و باید یکبار پایان نامه را اخذ کنید و شهریه آن را پرداخت کنند و یک ترم نیز صبر کنید تاکمسیسونی تشکیل شود به شما اجازه دهد و تغییر آموزش دهید.

 

خاک خوردن  پایان نامه دانشجویان در خانه و دانشگاه‌

علی کمایسانی:

دوستان مواردی را اشاره کردند، بنده نیز مواردی را خواهم گفت،  پایان نامه ای را نوشتم و در همایش بین المللی سخنرانی شده است و از طرفی دیگر استاد راهنما در دسترس بوده و در صورت نیاز دریغ نکرده است. دسترسی آزاد و نامحدود به کتابخانه دانشگاه داشتم و جامع آماری حتی بالاتر از حد تصور نیز در دسترس بوده و توانسته‌ام استفاده کنم. اما با این تفاصیل باید بگویم امروز پایان نامه بنده کجاست،  یک نسخه از آن در منزل و نسخه ای دیگر در دانشگاه که هر دوی آنها خاک می خورد.

 امروز شرایط کرونایی و محدودیتهای کرونایی موجب شده تا محدودیت‌های ترددی وجود داشته باشد و ملاقات‌های حضوری با اساتید دانشگاه وجود نداشته باشد و از طرف دیگری کلاس های مجازی نیز موجب شده تا توانایی لازم برای انجام نوشتن پایان نامه را نداشته باشیم.

متأسفانه امروز جامع آماری با ما همکاری لازم را نداشته اند، دانشجویان مقاطع بالایی نیز حتی نتوانسته اند جامعه آماری ۱۵۰ نفری را ایجاد کنند و کارشان را به سرانجام برسانند. باید در نظر داشت با توجه به شرایط موجود چگونه می‌توان به جامع آماری دسترسی داشت، برای ما دانشجویانی که در شهرستانها هستیم و هزینه های بسیاری را باید پرداخت کنیم.

 

حمایتی از دانشجویان در ایام کرونا نشد

فاطمه قمری:

با توجه به کلاس های مجازی مشکلاتی گریبانگیر دانشجویان شده است که می توان به پایان نامه اشاره کرد، برای نوشتن پایان نامه یا باید در کلاس ها شرکت کرد و یا در دوره ها حضور یافت اما کرونا موجب شده تا نمی توانیم این موضوعات را پیش ببریم.

مضافاً بر این موضوع، قطعی اینترنت نیز موجب شده تا در زمان مشخص در کلاس‌ها حاضر نشویم و یا اگر سؤالاتی وجود داشته باشد نتوانیم آنها را رفع کنیم. حتی این قطعی اینترنت گاها موجب شده تا در امتحانات نتوانستیم به درستی در امتحانات حضور یابیم. با توجه به هزینه بالای اینترنت، هیچ حمایتی از دانشجویان انجام نشده است، این مشکل همچنان در بخشی از زندگی دانشجویان وجود دارد و ادامه خواهد داشت.

پراکندگی دانشجویان دانشگاه پیام نور در استانها و شهرستانهای کشور موجب شده تا دسترسی آسان و درستی به اساتید و دانشگاه وجود نداشته باشد، از این حیث این نیز یکی از مشکلات این دانشجویان است.

 

آموزش مجازی، ضربه‌ای بزرگ به پایان نامه دانشجویان زد

اکرم کاویار:

یکی از دلایلی که ما دانشجویان دانشگاه پیام خواستار تغییر شیوه پژوهش محور و آموزش محور شدیم این است که تعداد رشته‌ها در مقطع ارشد بسیار محدود است و به همین خاطر، بسیاری از دانشجویان بومی نیستند، همین مسأله برای برگزاری کلاس ها و امتحانات مشکلی را ایجاد نمی کند اما برای پایان نامه دانشجو باید حضوری دفاع کند.

با توجه به شرایط کرونایی و محدودیتهایی این بیماری، امکان تردد و جابجایی بین استان‌ها تقریبا وجود ندارد،از طرفی دیگر هم این جابجایی‌ها هزینه های بسیاری بالایی را بر دانشجویان تحمیل می کند. از سویی دیگر هم پروتکل‌های بهداشتی و توجه به صحبت‌های کارشناسان را نباید نادیده گرفت.

 

باید حق انتخاب شیوه تدوین پایان نامه به دانشجویان داده شود

محبوبه یعقوب نیا:

در حاضر موضوع مورد مطالبه ما، دادن حق انتخاب شیوه تحصیلی آموزش محور و یا پژوهش محور به دانشجویان است، در شرایط کنونی، با وجود این بیماری واحدهای درسی را به صورت مجازی گذرانده اند و تمامی ترم‌ها را به صورت مجازی گذرانده اند و در نهایت هیچ گاه در دانشگاه حضور نداشته و با اساتید و دانشگاه هیچ ارتباطی نداشته اند.

اگر سوالی برای دانشجو رخ می‌داد در حد ارتباط با چند خط تلفنی صورت می گرفت که اغلب، دانشگاه یا اساتید پاسخگو نبوده و بنابراین این یکی از محدودیت‌های اساسی ماست. منابع خبری که از طریق با دانشگاه در ارتباط هستیم، از طریق فضای مجازی از جمله واتس اپ است که خود دانشجویان تشکیل داده و اغلب منابع موثقی نیستند و اطلاعات درست و اشتباه بودن آن را مطمئن نیستیم.

اکثر دانشجویان از مناطق دور افتاده هستند و شرایط کم برخوردار آموزشی را دارند و بنابراین کتب درسی را بخواهیم تهیه کنیم با مشکل مواجه هستیم و منابع درسی را باید اسکن و کپی بگیریم.

در شرایط کرونایی محدودیتهای بسیاری برای دانشجویان وجود دارد و مسلم است که بار علمی دانشجو و دانشگاه پایین آمده است و با این تمام این شرایط زمانی که بار آموزشی پایین آمده است چگونه دانشگاه می خواهد  از ما  که به تنهایی یک پایان نامه را به سرانجام برسانیم؟ مسلم است پایان نامه در چنین شرایطی از نظر بار علمی بسیار پایین خواهد بود و نتیجه علمی برای دانشگاه وسطح علمی کشور نخواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آموزش دانشگاه پیام نور پایان نامه خبرگزاری فارس فارس من پایان نامه دانشجو دانشگاه پیام نور کارشناسی ارشد موجب شده آموزش محور پژوهش محور کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های دانشگاهی تاکید کرد و گفت: از مهر ماه موضوعات هوش مصنوعی، تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی دانشگاه اجرایی خواهد شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در نشست با دبیران انجمن‌های علمی تاکید کرد: ما در سال‌های ۸۴ تا ۹۳ جلسات متعددی با شورای انجمن‌ها داشتیم، در بسیاری از موضوعات همفکری می‌کردیم و مشکلات حل می‌شد. به طوری‌که در این سال‌ها سفر‌های زیادی برای بسیار از گروه‌های دانشجویی به کشور‌هایی از جمله هند، آلمان، تایوان، وین، روسیه، آمریکای لاتین وغیره برگزار می‌کردیم و دانشجویان ما بهترین رتبه‌ها را کسب می‌کردند. امیدواریم این اقدامات مجدد انجام شود. سعی کنیم مسائل مربوط به این حوزه‌ها به حداقل برسد و امکانات بیشتری به دانشجویان تخصیص یابد.


وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس آمار‌هایی که مشاهده می‌کردم دانشجویان انجمن‌های علمی دانشکده‌های مکانیک، برق و هوافضای دانشگاه صنعتی امیرکبیر کمترین میزان فعالیت و دانشکده‌های ریاضی و فیزیک بیشترین آمار را داشتند.


سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین تاکید کرد: تصور من این است مشکلات و مسائل انجمن‌های علمی دانشجویان به راحتی تسهیل می‌شود. همچنان که چند ماه گذشته وقتی مسئله کمبود وسیله این دانشجویان را مطرح کردم یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه یک دستگاه مینی بوس در اختیار ما قرار دادند که البته به نظر من باید تعداد آن به دو دستگاه افزایش یابد.


رهایی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان پتانسیل در جهت حل مشکلات دانشگاه عنوان کرد و خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان ما مدیران موفقی در کشورهستند این افراد می‌توانند هم برای انجام بازدید‌های علمی و صنعتی هم اینکه کمک برای حل مشکلات انجمن‌های دانشجویی تاثیرگذار باشند؛ بنابراین باید بتوانیم ارتباط خود با فارغ التحصیلان دانشگاه را تقویت کنیم.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: شرکت در مسابقات علمی و همچنین برگزاری مسابقات متنوع برای انجمن‌های علمی بسیار با اهمیت است. ضمن اینکه فضای مسابقه برای دانشجویان هیجان و انگیزه ایجاد می‌کند. براین اساس دانشکده‌ها و انجمن‌هایی که امکان برگزاری مسابقه علمی را دارند حتما به فکر اینکار باشند و ما نیز در برگزاری این مسابقات کمک می‌کنیم.


وی در خصوص فعالیت مجدد نشریات علمی انجمن‌های علمی دانشجویان که تعطیل شده بودند نیز افزود: به نظر بنده فعالیت این نشریات بسیار مهم است و ما در دانشگاه کمک می‌کنیم مجدد این نشریات فعال شود چرا که نشریات علمی یکی از شاخص‌های پیشرفت علمی به شمار می‌رود. همچنان که ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نشریات علمی زیادی داریم که در مسیر نمایه شدن بین المللی هستند.


رهایی بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی در هر رشته تاکید کرد و گفت: در حال حاضر نفوذ و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌ها مطرح است؛ لذا از بعد برگزاری کلاس، نرم افزاری و برگزاری مسابقات باید تلاش کنیم.


وی ادامه داد: ضمن اینکه ما در برنامه ریزی آموزشی که برای تعیین تکلیف برنامه‌های آموزشی تمامی رشته‌ها برگزار می‌شود، استفاده از هوش مصنوعی، تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی یکی از برنامه‌های جدید دانشگاه است که از مهر آینده اجرایی خواهیم کرد. بر این اساس کاربرد هوش مصنوعی در رشته‌های مختلف بیشتر می‌یابد.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: اشکال انرژی، هوش مصنوعی و مهندسی پزشکی سه حوزه‌ای است که این دانشگاه به عنوان قطب مطرح شده است.
وی بر ضرورت شکل گیری بازدید‌های انجمن‌های علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد و گفت: باید زمینه این بازدید‌ها فراهم شود تا انجمن‌های علمی دانشجویی ما بتوانند از صنایع مختلف بازدید کنند.


رهایی یادآور شد: در بحث نساجی نیز زمینه‌های خوب همکاری با اتحادیه‌های نساجی شکل گرفته و آن‌ها آماده همکاری با دانشگاه در زمینه‌های مختلف هستند و قرار است نمایشگاهی نیز در دانشگاه برپا کنند.


سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص آشنایی کمتر نو دانشجویان با مسائل و زندگی دانشجویی نیز افزود: ما در سال ۸۸ تا ۹۰ ما برنامه‌ای در طول ترم با موضوع ورود به زندگی دانشجویی را در دانشگاه برگزار می‌کردیم که در این برنامه مسائل مختلف علمی و زندگی دانشجویی مطرح می‌شد و بسیار مفید بود. قرار است این برنامه نیز مجدد ازمهر آینده برگزار خواهد شد چرا که دانشجویان در بدو ورود با دانشگاه نیازمند آشنایی با زندگی دانشجویی هستند تا دچار آسیب‌هایی نظیر افت تحصیلی نشوند.

رهایی از سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی سازمان صنعت دریایی در حوزه مباحث دریایی و مباحث شناور‌ها خبر داد و گفت: دانشکده مهندسی و صنعت دریا اهمیت زیادی دارد و پردیس دریا ساحلی ما در بندر عباس از پردیس‌های موفق به شمار می‌رود؛ بنابراین دانشجویان و انجمن‌های علمی نیز باید در این زمینه به میدان بیایند و فعالیت‌های علمی کنند.


وی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پژوهشکده‌های مختلفی داریم که در کنار دانشکده‌ها قرار دارند. این پژوهشکده‌ها با صنایع مختلف ارتباط دارند و پروژه‌های زیادی دریافت کردند که لازم است انجمن‌های علمی ما با این پژوهشکده‌ها ارتباط بگیرند.


رهایی همچنین بر تقویت بازدید‌های صنعتی انجمن‌های علمی تاکید کرد و گفت: چند ماه پیش هیاتی از وزارت صنایع تاکید کردند حاضر هستند ارتباطی با صنایع مختلف داشته باشیم و هزینه‌های این بازدید‌ها را نیز متقبل شوند.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان اظهار کرد: دانشکده‌ها موظف هستند بخشی از درآمد‌های خود را در حوزه دانشجویی صرف کنند و روسای دانشکده‌ها باید با انجمن‌های علمی همکاری جدی‌تر برگزار کنند.

دیگر خبرها

  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد
  • تجلیل از اساتید دانشگاه پیام نور ایلام
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران +تصویر
  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکایی
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه